Dysthymia

Itt vagyok 41 évesen, van egy csodálatos családom (kedves feleség, okos, aranyos gyerekek), szép nagy lakásom, munkám, amiben jó vagyok, és amivel nagyon jól is keresek - és mégis (majdnem) állandóan szomorú vagyok, semmihez sincs igazán kedvem, semmi sem tud lekötni. Még pár év, aztán megöregszem, akkor meg már végképp késő lesz, és majd verhetem a fejemet a falba, hogy nem is éltem igazán, amikor még megtehettem volna. Erről gondoltam most blogot írni.

Legutóbbi hozzászólások

Látogatók

2010.09.08. 18:00 Groix

!שנה טובה

 Boldog új évet kívánok! :-)

 

 

 

______

8 komment

Címkék: zsidóság


A bejegyzés trackback címe:

https://dysthymia.blog.hu/api/trackback/id/tr812277627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vén betyár 2010.09.09. 09:37:20

Viszont kívánom, és nemcsak ezen a hosszúnapon.
Nincs még egy nép, amelyiknek ilyen régi múltja, történelme lenne.
Nincs még egy nép, amelyik ennyit adott volna az emberiségnek.
Nincs még egy nép, amelyet ennyire üldöztek, amelyet ennyire el akartak pusztítani, megsemmisíteni.
Nincs még egy nép, amelyik mindezek ellenére fennmaradt, túlélte.
Szívesen mondanám, hogy büszke lennék minden csepp vérre, ami bennem van - ha zsidó lennék.De nem lenne igaz, nem tudhatom, hogy hogyan éreznék, gondolkoznék, ha pl nő lennék vagy
japán.
De tisztelem és becsülöm azokat a barátaimat, ismerőseimet, akik zsidó származásuk?, gyökereik?, hagyományaik?, identitásuk? megőrzése mellett magyarok is, vagy akár katolikusok is, hívők vagy "materialisták", EMBEREK.
Boldog új évet kívánok - mindenkinek!

életfa · http://polgarmesterpilisszanto.blog.hu 2010.09.09. 10:16:38

@vén betyár: Én is boldog új évet kívánok!
De: Van még egy nép:
amelyiknek ilyen régi múltja, történelme lenne.
Van még egy nép, amelyik ennyit adott volna az emberiségnek.
Van még egy nép, amelyet ennyire üldöztek, amelyet ennyire el akartak pusztítani, megsemmisíteni.
Van még egy nép, amelyik mindezek ellenére fennmaradt, túlélte.

Szívesen mondom, hogy büszke vagyok minden csepp vérre, ami bennem van. Igaz, őszinte és az Őseinknek adózott tisztelettel vagyok büszke.
Tisztelem és becsülöm azokat a barátaimat, ismerőseimet, akik zsidó származásuk?, gyökereik?, hagyományaik?, identitásuk? megőrzése mellett magyarok is, vagy akár katolikusok is, hívők vagy "materialisták", EMBEREK, akikből hiányzik az a fajta zsidó szemlélet, amely a világot a matéria, a pénz imádatára, istenítésére buzdítja.

/Bocs, vén betyár!/

vén betyár 2010.09.09. 10:35:17

@életfa: Köszönet a kiegészítésér, DE, !
abban biztos vagyok, hogy az általad joggal elítélt szemlélet nem CSAK zsidó sajátosság.Igaz, ezzel IS vádolják őket, ennek IS történelmi gyökerei vannak, de ünnepnapon /sem/ mennék most egy ilyen vitába.
Szeptember 8. - Kisasszony-nap

Kisasszony napja, más néven Kisboldogasszony napja, az egyházi naptár szerint Szűz Mária születésének ünnepe. Általában Kisasszony napja után kezdték el az őszi vetést, és az előtte való éjjel a vetni való búzát harmatra tették, abban a hitben, hogy akkor nem fog üszkösödni. E nap után kezdik szedni a fűszerpaprikát, majd rövid fonnyasztás után felfűzik, és az eresz alá függesztik száradni. E napon kezdődik a dióverés is. Hegyvidékeink parasztsága úgy véli, ha Kisasszony napján nem köszönt be az éjszakai fagy, akkor hosszú, meleg lesz az ősz. Ennek különösen a szőlészek szempontjából van nagy jelentősége, hiszen a régi mondás szerint is:
"Szeptemberi meleg éjszakák finom bort érlelnek.
Ha hidegre fordulnak Máriák, savanyúak lesznek. "

életfa · http://polgarmesterpilisszanto.blog.hu 2010.09.09. 10:55:29

@vén betyár: A szemléletet kifogásolom, nemtől, fajtól, nemzetiségtől, vallási hovatartozástól függetlenül. Sokan egy bizonyos vallási közösséggel azonosítják.

vén betyár 2010.09.09. 11:21:30

@életfa: "Tessék mondani, ez a Mária Terézia lovasszobra?
Mit tudom én!
De tessék mondani, ez a Mária Terézia lovasszobra?
Mondtam már, hogy nem tudom!
De tessék mondani, ez nem a Mária Terézia lovasszobra?
DE IGEN!
Nahát!!!Ki hitte volna?!" :)