Dysthymia

Itt vagyok 41 évesen, van egy csodálatos családom (kedves feleség, okos, aranyos gyerekek), szép nagy lakásom, munkám, amiben jó vagyok, és amivel nagyon jól is keresek - és mégis (majdnem) állandóan szomorú vagyok, semmihez sincs igazán kedvem, semmi sem tud lekötni. Még pár év, aztán megöregszem, akkor meg már végképp késő lesz, és majd verhetem a fejemet a falba, hogy nem is éltem igazán, amikor még megtehettem volna. Erről gondoltam most blogot írni.

Legutóbbi hozzászólások

Látogatók

2010.08.30. 06:00 Groix

Álmok

Halálos álom (április 21.):

Azt álmodtam, hogy (élve..?) eltemetnek egy tömegsírba, és közben arra gondolok, hogy milyen megkönnyebbülés halottnak lenni, többé nincs gondom semmire.
 

Blogos álom (április 30.):

Furcsa álmom volt ma éjjel, a különféle témáknak pont azt a furcsa egyvelegét tartalmazta, mint ez a blog:

A tíz évvel ezelőtti szerelmemnek (vagy inkább szeretőmnek, akivel nagyon rövid, ámde igen viharos, már-már életveszélyes kapcsolatunk volt), G.-nek az otthonában jártam, ahol az apjával és a fiútestvérével találkoztam. G. valamiért hosszabb időre, hónapokra vagy évekre távol volt, amiről tudtam is, úgyhogy nem is számítottam rá, hogy találkozom vele.
A családtagoktól G. sci-fi gyűjteményéről érdeklődtem. Odavezettek több nagy szekrényhez, ahová ezek a könyvek össze voltak csomagolva, és mondták, hogy vigyek el belőle, amit csak akarok. Ettől kicsit zavarba jöttem.
Majd odajött hozzám G. apja, és valamennyi pénzt akart nekem adni, megköszönve, úgymond, amit G.-ért tettem. Mire én azt mondtam, hogy ezen semmi megköszönni való nincs, inkább lelkifurdalásom van a történtekért (ez egyébként a valóságban is így van), és szívem szerint inkább én fizetnék G.-nek kárpótlásként.
 

Blogos álom2 (június 2.):

Ma Letícia nővérről álmodtam. Azaz hogy ő maga nem szerepelt az álomban, hanem valami cikket olvastam róla, ahol a Szűzgarázsról írtak, és úgy állították be, mint az Egyház romlottságának újabb bizonyítékát. Én meg kiakadtam ezen, de nem tudtam, hogy vehetném védelmembe Letíciát.

 


Sri Lanka-álom (június 5.)

Egy társaságban ülünk, ahol többek között jelen van egy Sri Lanka-i kolléga is. Valaki szóba hozza vagy megkérdezi, hogy milyen Sri Lanka viszonya a szomszédaihoz. Mielőtt az érintett személy megszólalhatna, elkezdem én magyarázni, hogy nincsenek szomszédai, mert sziget, igaz, hogy van egy egy tömbben élő tamil kisebbség, akiknek feszült a viszonya a szingalézekkel, de az utóbbi időben sikerült letörni a fegyveres ellenállást stb.
Azt hiszem, nem jelent nehézséget megérteni ennek az álomnak az üzenetét.
 

Hit Gyülekezete-álom (június 11.)
 
Noha nem vagyok a gyülekezet tagja, meg akarom kérdezni Németh Sándor véleményét a tized-fizetésröl, ezért elmegyek a gyülekezet fö-fö székházába, ami egy eldugott helyen van, egy volt katolikus kolostorban (a helyszín egyszerre utal két kolostorra is, amelyeket egyébként jól ismerek a valós életböl).
Elhagyatott a helyszín, nincs sehol senki. Tél van, mindent hó borít, és ahogy a hó belepte az ajtón a kilincs környékét, abból arra lehet következtetni, hogy régóta nem járt itt senki.
Mégis belépek, és körülnézek. Benn egy étkezöben rátalálok Németh Sándorra, aki egy 6-8 fös társasággal valami ünnepi vacsorát eszik. Elnézést kérek, és el akarok menni, mondván, hogy nem akarok zavarni. De ö azt mondja, hogy mostanában úgyis csak evés közben ér rá, kérdezzek nyugodtan. Elöadom a kérdésemet, és azt válaszolja, hogy kell tizedet fizetni, méghozzá minden jövedelemböl. A társaságból még valaki bekapcsolódik a válaszba (egy valamiképpen Waylon Smithersre emlékeztetö alak), aki egy norvég faluból származó öskeresztény példával is alátámasztja a dolgot.
Utána snitt, mintha már egy másik jelenet lenne, máshol, de továbbra is valami vendégségben vagyok a Hit Gyülekezete vezetöi körében - és észreveszem, hogy meztelen vagyok. Zavarban érzem magam, de ök azt mondják, hogy semmi gond. Talán még valami ruhát is adnak, ez nem teljesen világos.
Heves fejfájásra ébredek, kora hajnalban. Már nincs értelme, hogy megpróbáljak visszaaludni. 

 


 

Álmok a végröl (július 4.):

 

Van egy férfi, akit üldöznöm kell. Valami óriási földalatti bunkerbe is utána megyünk, ahol hatalmas ház-szerüségek vannak, ablakok helyett képernyökkel. Ahogy megyünk, mögöttünk a fém lépcsö vagy rámpa összomlik, összegyürödik.

Végül valami nyitott helyen vagyunk, a fickó halott, öngyilkos lett.

Odajön hozzám valaki, aki virágokat árul, már csak egy szál maradt neki:

- Nem akarsz virágot venni az ellenséged temetésére?
- Ok, tetszik nekem a szöveged, így mindenki jól jár: Én jó embernek érezhetem magam, te pedig megszabadulsz az utolsó virágodtól. Mennyi lesz?

- Ezer korona.

- Kösz nem, ennyire azért nem vagyok jó ember.

 

Aztán Margaret Thatcherrel sétálunk, elérünk a lakásához, és azt meséli, hogy lemond, mert már nem élvezi a munkáját, és ö csak azt akarja csinálni, amit szívesen végez.

Azt mondom neki, hogy OK, de azért inkább várja meg a közelgö választáast. Ö erre nem hajlandó. Próbálom emlékeztetni, hogy felelössége van az országa iránt, és emiatt egyelöre hivatalban kell maradnia, de úgy tünik, nem sikerült meggyöznöm.

 

Aztán még volt valami az álmomban a részecskékröl és az antirészecskéikröl, de már nem igazán emlékszem, ez a rész miröl szólt.


 

Tanácsadó álom (július 6.):

 

Egy férfi egy bárpult-szerüség mellöl ad nekem részletes tanácsokat, hogy hogyan kell viselkedni egy randin, hogy sikerem legyen. Különféle tippeket ad, annak függényében, hogy mi a célom.

Reggelre sajnos nem emlékszem a konkrét tanácsokra, csak arra ez egyre, hogy "bizarr illatú" parfüm használatát javasolta. Lehet, hogy végsö soron mégsem nagy veszteség, hogy a elfelejtettem az öteleteit...


 

Internetes álom (augusztus 25.):

A Dalai Láma Máriapócsra látogat. Ennek és - valami oknál fogva - egy újfajta elektromos kerekesszéknek köszönhetöen (mely utóbbit ki is próbálhattam) eljutottam egy lány buddhista tárgyú blogjáig.

Hivatkozik a saját "Buddhista nevek fordítása" címü posztjára, ahonnan állítólag kiderül, hogy a blogjában miért kerülnek háttérbe az olyan személyek, akiknek a neve -it -re végzödik, de most, úgymond kivételt fog tenni.

Nem olvasom tovább erröl az -it végü nevü személyröl szóló posztot, viszont olvasok a lánytól egy bejegyzést, ahol azt írja, hogy a hétvégén meg fogja dönteni az edzöjét.

Sr. Istiutia átküldte a képeket, amiket ittjártakor készített (ez egyébként a valóságban is megtörtént), amiken a környékünk úgy néz ki, mint a legvadabb norvég táj, hatalmas, meredek hegyekkel, sok vízzel.


 

Sci-fi álom (augusztus 30.):

Valami idegen lények vannak a Földön, de azt szeretném, hogy elmenjenek. Ezért bedobom egy fontos müszerüket és a hozzá való elemet a tóba. Nem sikerül mélyre dobnom, valahol egészen a part közelében esik bele a vízbe. Nem baj, gondolom, talán a víztöl amúgy is tönkremegy.

Késöbb látom, hogy rengeteg ember, búvárok keresik a müszert a tóban, de nem találják. Azon gondolkodom, hogy azért van-e ez így, mert ök mind a tó mélyén keresik, és nem is nézik a szélén; vagy pedig ök is azt akarják, hogy elmenjenek a lények, ezért látszólag keresik ugyan, de aki észreveszi, az nem szól.

Végül elindulnak a lények.

Valamelyikükkel elkezdünk szóba elegyedni arról, hogy miként végzödhet egy szó arra, hogy -ééért.

Megbeszéljük, hogy elmehetek velük, ha cserébe egész úton a magyar nyelvtant fogom nekik magyarázni (ez a való életben is egyik kedvenc foglalatosságom itt idegenben - vegyes fogadtatásra szokott lelni).

Kicsit zavar, hogy hirtelen kellett döntenem, és nem tudtam senkitöl sem elbúcsúzni, mielött elhagyom a Földet, de végül is nem bánom különösebben a dolgot. Egyszer még talán vissza is hoznak.

Útnak indulunk, az -ért rag többféle jelentése az elsö témánk.

 

 

 

112 komment

Címkék: szex depresszió prostitúció álmok kereszténység sci fi


A bejegyzés trackback címe:

https://dysthymia.blog.hu/api/trackback/id/tr662002415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

életfa · http://polgarmesterpilisszanto.blog.hu 2010.06.06. 09:31:54

Az álmodó Sri Lankával azonosítja magát, vagy Ő saját maga, aki a kérdezett helyett gyorsan válaszol? Még egy szigetnek is vannak szomszédai...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.08. 08:31:50

És tegnap du.-tól ott van címlapon a 2. masszázs. Hát, még ha vmi nagy szexjelenet is kerekedett volna belőle!

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.06.08. 08:50:32

@Gloria Mundi: De hát én már csak ilyen diszkrét posztokat írok. :-)
Ezzel együtt már kezd elegem lenni ebböl a masszázsos vonalból. Igaz, létszámot tekintve leginkább ezekböl adódik a nézettség (a Google-on keresztül is csak ilyen szavakon keresztül jutnak el hozzám).
Márészt viszont szinte csak azok a hüséges és kommentelö látogatóim, akik a Szüzgarázson keresztül találtak rám.

Úgyhogy még egy masszázsos történet hátravan, utána azt hiszem, hanyagolni fogom ezt az erotikus-szexes témát.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.08. 10:36:25

@Groix: A szűzgarázsos bagázs megbízható :) Azért az erotikát nem kell hanyagolnod. Vagy ennél személyesebb tárgyalásába inkább nem mennél bele? Mindenféle kezdőbetűkkel? Bár B ki van lőve, mert ő fegyver vagy autó, vagy bicaj. :P

rozsdafarku 2010.06.08. 10:37:40

@Groix: Egy kicsit talán azért is így alakult, mert Letícia nővér körül létrejött virtuális közösség tagjai érdeklődnek egymás véleménye iránt az általad felvetett témákban.

De a nagyközönség számára nyomjad csak az őket érdeklőket, mi akkor sem leszünk hűtlenek, ha mondhaok ilyet más nevében?

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.06.08. 17:54:38

@Gloria Mundi: @rozsdafarku:
Nem is úgy értettem, hogy *miattatok* hagynám abba - hanem magam miatt, mert úgy érzem, hogy lassan már valami csorgó nyálú cukrosbácsinak tünök a blogom alapján. Pedig - becsszóra - noha nagyon szeretem a szexet, azért még sok-sok más dolog is érdekel, és sokmindenröl hosszasan tudok értekezni például a politika, az irodalom, a tudomány és a vexillológia világából.
Úgyhogy nem akarok túlzottan beszükülni ebben a blogban, csak azért, hogy többen klikkoljanak rám.
Hirdetni úgysem hirdetek, veletek pedig, hüséges kommentelöim, vélhetöleg más témákról is el tudok beszélgetni, mint a szex.

vén betyár 2010.06.09. 10:42:05

Alkotói válság?Alkotói útkeresés?Azok a sikeres blog-ok, amelyek egy-egy körülhatárolt témában érdekfeszitően, izgalmasan, élvezhetően, hitelesen szólítják meg és gyűjtik maguk köré olvasóikat.
Sok ilyen kedvenc blogom van, a legkedvesebb mégis egészen más.Volt idő, amikor magam is írtam naplót.Ha nem került feljegyzésre egy-egy nap, néhány esemény, szinte úgy éreztem, mintha meg sem történt volna.Most titkon beleolvasgatok egy naplóba.Egyidejő, valóságos - valóságos valóságshow, annak minden megrendezettsége, mesterkéltsége nélkül.Megható, elszomorító, néha felemelő, egy EMBER mindennapjai, léte, küzdelme a boldogságért.Nem lehet, nem, is akarok úgy beleszólni, hozzászólni, véleményezni, mint egy kitalált blog-ba.De csendesen, együttérzéssel figyelemmel kísérni...

Igazad van, ne szűküljél be, arról írj, ami érdekel, foglalkoztat.!Biztosan lesznek érdeklődők, hasonló műveltségi , kulturális szinttel, értők és ellenzők, hozzászólók.Ha nem mi, akkor mások.
Sok sikert!

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.06.09. 15:45:46

@vén betyár: Nem válság, de útkeresés.
Elöször volt a depressziós irány - arról (többek között a Te visszajelzéseidnek is köszönhetöen) rájöttem, hogy zsákutca.
Igyekeztem ezért más irányt venni - a nyárnak klöszönhetöen úgyis sokkal jobb lett a hangulatom.
A körülhatárolt téma nem áll szándékomban, szívesebben írnék mindenféléröl, ami érdekel.
Igyekszem viszont "érdekfeszitően, izgalmasan, élvezhetően, hitelesen" írni - hogy sikerül-e, az majd elválik.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.06.10. 23:45:35

@Groix:

Vexillológia? Nocsak, hát mégis van bennünk pár százaléknyi közös vonás...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.06.10. 23:46:26

@Groix:

Ott fenn, Északon az idén melyik napra esik a nyár?

:-)

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.06.11. 06:10:04

@tiboru: Ennek örülök. :-)
Már épp készültem is írni egy zászlós posztot, de egyelöre még nem sikerült igazából rájönnöm, hogy hogy lehet a posztban átméretezni, meg ide-oda pakolni képeket.

Most egész jó a helyzet, már 2-3 hete tart a nyár. Néha ugyan kissé olyan vonásokkal, ami odahaza inkább tavasziasnak számítana, de azért jópárszor lehetett egy szál pólóban is sétálni. Kinn is voltam gyakorlatilag minden nap (ahogy mindenki más is), mert ki kell használni a lehetöséget, föleg most, egy ilyen hülye hosszú tél után.
Viszont úgy tünik, hogy ma már nem lesz szép idö. :-(

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.06.11. 09:06:46

@Groix:

Már gondoltam arra, hogy kéne egy vexillológiai blog (esetleg kombinálva heraldikai alapismeretekkel), de aztán rájöttem, hogy nincs rá időm :-(

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.06.11. 09:07:33

@Groix:

"...jópárszor lehetett egy szál pólóban is sétálni..."

Hm, ma idehaza másodfokú hőségriasztást rendeltek el...

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.06.11. 09:11:00

@tiboru: Milyen kár, pedig törzsolvasód lennék...

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.06.11. 09:18:05

@tiboru: és akkor még tötymörögsz a választással... Egyértelmű: vexiizé ;)

Furcsák ezek az álmok. Nekem mostanában nagyon szilánkos mind. Ha nem az, akkor meg a túlélésre játszom. Vagy egyedül, vagy a gyerekekkel együtt. És az a furcsa, hogy akárhányszor kerülök ilyen álomba, mindig eszembe jutnak a purdék.

rozsdafarku 2010.06.11. 13:53:14

Ilyen álom álmomba se jöjjön elő...
Ártatlanul, jóindulatúan érdeklődsz és arra ébredsz, hogy kiforgattak minden ruhádból...
Minden oka megvan a heves főfájásnak, én sem akarnék/próbálnék visszaaludni.

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.06.11. 13:58:22

@rozsdafarku: Érdekes, látod, ez az olvasat eszembe sem jutott (komolyan!), de most így jobban belegondolva, föleg az elözmények fényében, teljesen kézenfekvö...

vén betyár 2010.06.11. 14:53:59

@Groix: Látom, résen vagy.Köszönöm!
Egyébként akkor sincs sem harag, sem sértődés, ha bármit úgy ítélsz meg, hogy nem idevaló.Néha elszalad velem a ló!:)

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.06.11. 15:03:00

@vén betyár: Jaj, dehogy, egy betyár lovának az a dolga, hogy szaladjon, különben beérnének a csendörök.
Lelkiismeretfurdalásom is van, hogy múltkor azt a megfejtéses hozzászólásodat kitötöröltem, hiszen jó kis beírás volt, látszott, hogy dolgoztál vele.
Kárpótlásul majd nem egy sörre hívlak meg, hanem kettöre.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.06.11. 15:08:24

@Groix: hűha, csúnya kandúreste lesz az :)

vén betyár 2010.06.11. 15:11:25

Egyik kedvenc hősöm, Gordianus, a Nyomozó szerint az eredményhez sok munka, türelem, jó megfigyelő- és emlékezőkészség és sok szerencse kell.
Szerencsém volz.
www.alon.hu/kiralyi-szivugyek-elhalasztjak-madeleine-sved-hercegno-eskuvojet

vén betyár 2010.06.11. 15:16:30

@21 hónap: Hátha még SZB is megszépítené...

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.06.11. 15:47:54

@vén betyár: hát, nekem nagyon nem jött be optikailag a csaj. De ettől még ne tartsátok vissza magatokat :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.06.11. 18:51:04

@vén betyár:

Ezzel a Gordianusos hivatkozással majd jól magadra haragítod Glóriát, aki nagyon nem csípi Saylor munkásságát :-)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.12. 19:20:46

@tiboru: Hogy te mikre nem emlékszel :) Azért nem haragszom senkire, ha kedvenc hőse Gordianus, egészségére :)
Mondjuk, egy kellemes ebéd után egy bor mellett képes vagyok erről vitázni, de haragudni nem! :)

rozsdafarku 2010.06.14. 12:03:40

@21 hónap: Optikailag nekem sem, de azért rokonszenves és biztosan jól el lehet vele beszélgetni, esetleg hozzábújni /már csak Groix kedvéért is/!
@Gloria Mundi: Saylor uyanazt teszi, min te!Érdekfeszítően, szinvonalasan megismertet egy korszakkal, közben létrehoz egy élettel teli, rokonszenves figurát, akivel könnyű azonosulni./Most nem a kedves kis nővérre gondolok elsősorban, vele álmodni szoktam./:P
A Nyomozó sokat látott élesszemű, következetesen kemény, mégis emberséges alakja közel áll hozzám.
Én egy kellemes vacsora után is képes lennék beszélgetni róluk...:P

rozsdafarku 2010.06.14. 12:05:58

@Groix: A tegnapi Déli krónikában érdekes kis színesben mutatták be a svéd diákok ballagási, sörözési szokásait és az ESKÜVŐI előkészületeket.

vén betyár 2010.06.14. 12:15:42

@tiboru: Megértem, én is szívesebben olvasgatom és beszélgetek egy hangulatos ebéd után egy jó pohár bor mellett a Brockhaus Enciklopédiáról vagy az Encyclopedia Britannicáról.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.15. 06:47:49

@rozsdafarku: Nekem csak az a bajom Saylorral, h a figurája nagyon kilóg a közegből. Sztem. Olyan Raevius ezredes utazása fíling. Nem hiszem, h Saylor értené a régi Rómát. Ha igazán jó történelmi regényeket akarsz olvasni, akkor ajánlom pl Colleen McCollugh sorozatát. Sokkal hitelesebb. Igaz, olykor elvész a részletekben, és rengeteg a név, az adat. Nem olyan könnyed olvasmány, mint Saylor. De mögötte van egy komoly kutatói apparátus, én úgy érzékelem. Saylor átvisz egy amcsi detektívfigurát történelmi díszletek közé. De ezek nem egyebek, mint festett díszletek.
A szexcsaták tudatosan és túlozva anakronisztikus, Saylor viszont megtévesztő :P

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.15. 06:50:54

@21 hónap: Érdekes, én is másképp képzeltem Barbarát. Sokkal nagyvilágibbnak, és idősebbnek is. Olyan kislányos. De ez a pasiknak gyakran bejön. Nem is hiszem, h annyira szépnek kell ehhez lenni. Inkább kedvesnek és gusztusosnak, nem?

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.06.15. 07:06:52

@Gloria Mundi: hát, én most inkább nem írnám le, hogy rám milyen hatást gyakorolt optikailag. Saját ízlés, saját vélemény, aztán a végén még leirigyeznek. Pedig hajjaj :)

vén betyár 2010.06.15. 10:30:48

@Gloria Mundi: Őt is szeretem, ha nem is éppen a történelmi hitelesség miatt, hiszen azt nem igazán tudom megítélni.
A modern figura történelmi díszletek közé helyezése nem erőltetett hanem nagyonis életszerű, szórakoztató./Még az is, ha az utolsó ÜVEG bort nyitja fel./Legalább alapvető hibákat nem találni,. mint egyes történelminek nevezett filmeknél.De azok sem tudnak megtéveszteni!:)

vén betyár 2010.06.15. 10:43:06

Gárdonyit sem a történelmi hitelessége miatt szeretem /őt sem tudom szakismeretek hiányában felülbírálni, lehet, hogy egy szakembert halálra bosszantanak a tévedései/, hanem meseszerű alakjai és meseszövése andalít el.

rozsdafarku 2010.06.15. 11:01:04

@Gloria Mundi: "Kedvesnek és gusztusosnak."Ez nagyon kedves.
Ennek a kettőnek feltétlenül!A szépség úgyis belülről sugárzik.

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.06.15. 15:30:55

@21 hónap:
Nekem magánban megírod? Kiváncsivá tettél...

rozsdafarku 2010.06.15. 15:56:22

@vén betyár: Most olvasom S.Fischer Fabian-tól Nagy Károly, Az első európai-t.Érdekes.Nem tudom, hogy mennyire szakkönyv, mindenesetre annak tűnik, mégis található benne néhány bosszantó, apró tévedés - már amennyire én megtudom ítélni.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.15. 17:31:32

@rozsdafarku: Arra valók a szerkesztők, h kiszűrjék az ilyen tévedéseket. De nemrég egy fiataloknak szóló régészeti könyvet fordítottam egy nagyon neves kiadótól, és abban is voltak tárgyi tévedések :(
Ilyen szempontból bloggernek lenni nagyobb kockázat, rád húzzák a vizes lepedőt :P
Saylornál nem csupán a trágyatévedések bosszantanak, hanem az egész koncepció :)
@21 hónap: Hoppá ... Na, mindegy, erről lemaradtunk :P

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.07.04. 23:51:01

Jaj, ezek az álmok! Én is álmodtam, újra, de azt le sem merem írni...

"- Ezer korona.
- Kösz nem, ennyire azért nem vagyok jó ember." - ez tetszett... :D

gabor4x 2010.07.06. 12:05:35

A legfrissebb "Tanácsadó" álomhoz:
Bizarr illatú parfüm? Kíváncsi vagyok a hölgyek véleményére, vajon tényleg díjaznák-e. (Ha egyáltalán kell egy férfinak parfümöt használnia. Persze parfümön arcszeszt is érthetünk, nemde?)

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.07.20. 22:14:14

Azt hiszem, hogy a legtöbben felsikítanának, ha Thatcher asszonnyal álmodnának :)
Nem semmi gondolkodásod van.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.08.25. 07:38:26

Mi van az -it végű nevekkel!?
Ma éjjel én is olyan zavarosakat álmodtam. Volt benne kosárlabda, repülés, autóverseny, rokon, gyermekáldás, főzés...

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.08.25. 07:40:39

@örömlány: No meg egy nő, aki mindenáron össze akart boronálni a - szerinte hozzám való férfivel...

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.08.25. 08:48:22

@örömlány:
Szóval csupa jó dologról álmodtál. :-)

Magának az álmomnak a során, racionálisan, arra gondoltam, hogy az -it végü nevek bizonyára arra utalnak, hogy az illetö szerzö valamely, a buddhista irodalom számára kisebb tekntélynek örvendö nyelven alkotott.
Felébredve viszont elgondolkodtam azon, hogy talán azzal is összefügghet a dolog, hogy a feleségemet Ed_it_nek hívják...

vén betyár 2010.08.25. 09:08:57

Többször átfogalmaztam, javítgattam, mégsem ment át a hozzászólásom, állítólag tiltott szavakat vagy kifejezéseket használtam.
Ez már többször előfordult, egyszer a kedves kis nővér blogjában is.
Mindig beletörődtem, a sors úját láttam benne, pedig lehet hogy csak a blogmotor tette bele a ballábát /vagy én a bal kezemet/.
Minden esetben előbb-utóbb akadt vki, aki ugyanazt megfogalmazta, csak nálam pontosabban, szebben.@örömlány: Lehet, hogy csak szabadulna tőle...:P

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.08.25. 09:22:11

@vén betyár: Nem a a nő párja.:D
@Groix: Hát, a nevet illetően sokféle értelmezésbe bele lehetne bonyolódni.:) De eccerű lélek vagyok.:D

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.08.25. 09:23:32

@vén betyár:
Bocsánat, van néhány, a személyemhez kötödö szó, amit tiltólistára tettem, mert nem szeretném, hogy annak alapján hozzám találjon valaki ismerös.
Ez esetben valószínüleg a psz-vel kezdödö szót kellene kihagynod vagy rövidítésként kiírnod.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.08.25. 09:30:42

@Groix: Látszólag csupa jó dolog, de mégis nagyon zavarosan volt összeálmodva.:)

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.08.25. 09:36:58

@örömlány:
Ooops és bocsánat.
Az eszembe sem jutott, amire a 09:22:11-es hozzászólásodban célzol, de így jobban belegondolva egész hátborzongatóak a tudatalatti útjai...

vén betyár 2010.08.25. 09:48:53

@Groix: Köszönöm!Pont egy perce jöttem rá, és pont ez vezet /het hozzád, akaratod ellenére.Egyenként irtottam ki olyan szavakat, mint pl: szex, cigánykártya, álmoskönyv és hasonló ártalmasnak hitt szavakat, végén azok maradtak, amelyeket itt említesz.
Freud-al ellentétben sokan nem az elfojtott tudatalatti felbukkanását látják az álmokban, hanem az előző élet /életek élményeit.Hm!?

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.08.25. 11:30:07

@vén betyár: Örülnék, ha sikerülne rekonstruálnod azt a hozzászólásodat, amiben mindezek az igzalmas szavak együtt szerepelnek.

Noha rokonszenvezek a buddhizmussal, de a racionális gonolkodásommal nem igazán tudom elfogadni az elözö életek gondolatát. Akkor már, SF-rajongóként, hamarabb el tudnék képzelni valamit, amiben párhuzamos világegyetemek szerepelnek. :-)

Igazából persze Freud elmélete is inkább hit, semmint tudományos bizonyosság - igyekszem is ekként kezelni.
Csak azt tudom rá mondani, amit egy óvatos hivö mondhat: tapasztaltam a müködését, úgyhogy szerintem mindenképp van benne valami.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.08.25. 11:39:17

@Groix: Freud helyett inkább Jungot kedvelem.
Bár amit a szexualitásról, mint mozgatórugóról írt, abban van valami. :)

rozsdafarku 2010.08.27. 08:32:52

@Groix: Az álmoskönyvön, jósnőn és cigánykártyán kívűl az igazi hívószavak ezek voltak /nem feltétlenül fontossági és idő-sorrendben/:
sex, szerelem, család, boldogság, elégedettség, álom, halál, elmúlás.
Pontosan ill. egyáltalán nem tudom rekonstruálni a többször is hiábavalóan próbált hozzászólásomat, az akkori adott helyzet, körülmények pontos helyreállítása lehetetlensége miatt.
De mivel ezekkel a kérdésekkel foglalkozol, más nagyszerű és élvezetes, gyönyörködtető, elgondolkoztató /bár néha nagyon-nagyon szomorú/ blogokkal egyetemben, biztos, hogy előbb-utóbb újra felvetődnek, megfogalmazódnak azok / vagy mások?/ a gondolatok bennem /is/.
Igen, hátborzongatóak a tudatalatti útjai, talán sorsszerűek is.
Azt talán felismertem /de lehet, hogy tévedek?!/, hogy az életben mindenért fizetünk, fizetni kell, ha nem is vagyunk mindig / vagy egyáltalán/ tudatában ennek.Az Élet című nagyáruházban semmi sincs ingyen, nem feltétlenül azt kapjuk a "pénzünkért", amit szeretnénk, sok a zsákbamacska, meg többször gondolunk a vágyott árucikkre, álomra, mint arra, hogy mibe kerül ez nekem, megéri, egyáltalán - megtehetem, megvehetem, fizettem érte, eleget?

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.08.30. 22:21:22

Nem lehet, hogy norvégok azok a földönkívüliek? :)

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.08.31. 05:59:24

Nem hiszem el, kezd kissé misztikusnak hatni, hogy Te is, én is egyidőben álmodunk érdekeseket, ha közzé mertem volna tenni (de egyrészt vagy nagyon nem illettek a blogomba, vagy túlontúl is:D) minden lényeginek, v. furcsának tartott álmomat, a dátumok szinte azonosak lennének...
Már megint a szóvégződések.:D

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.08.31. 08:46:15

@örömlány: Én meg pont tegnap gondolkodtam el azon, hogy kellene egy külön álom-blogot indítani, de ahhoz csak az én álmaim túl kis anyagot jelentetének, úgy lenne inkább izgalmas, ha többen írnánk bele az álmainkat.

Érdekelne a dolog? Mert ha igen, akkor elindítom...

rozsdafarku 2010.08.31. 09:13:39

@Groix: @örömlány:
A mitológia ás az Álmoskönyv szerint az álmok igencsak árulkodóak...
Kérdezzétek csak meg Glóriát, tudna róla mesélni.:D

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.08.31. 18:20:12

@Groix: Háát, engem annyi minden érdekel... Most sokasodnak a dolgaim, ha beáll a rendszerem szívesen beszállok... Csak attól tartok, hm, hogy fura címkéket kapnék...

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.09.01. 10:39:51

Na most ha éjjel én azt álmodtam, hogy az emberrel könyvet csinálunk, és mindezt a hagyományos gyerekcsinálási módszerrel, akkor vajon mire következtettek? Lehet, hogy volt a múltamban egy háromkarú pávián, aki a fáról integetett nekem egy kockás füzettel minden reggel, mikor oviba mentem? :)

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.09.01. 10:43:41

@21 hónap: Következtetni nem akarok semmire, de az igen érdekes, ahogy Te a háromkarú páviánra és az óvodáskorra asszociálsz...

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.09.01. 10:48:02

@Groix: háromkarú pávián elsőre nem tudom, honnan jött, viszont ma van az új oviban az első napja a nagyfiúnak, és fél egyig tűkön ülök...
Egyébként a jóember karja kifejezetten hosszú, szoktunk is vigyorogni rajta, hogy ő az orángután/gibbon tanár úr. Kokkásfüzetet nemtom, azt találd ki te :)

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.09.01. 11:00:09

@21 hónap: Tudni én sem tudom, hogy neked ez most honnan jött, de én a magam részéröl rögtön arra gondoltam, a páviánnak elég jellegzetes, hosszú nemi szerve van, ami lehetne úgymond a harmadik karja - ráadásul lehet, hogy egy óvodás kislánynak akár ez lehet az elsö vizuális élménye egy péniszröl.

Szakirodalom:
Kurt Vonnegut: Isten hozott a majomházban!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.09.01. 12:27:31

@21 hónap: Könyveket szültél, ez vót a lényeg? Hát, írónak készülsz, biztos :)
Az álmokról nem tok többet, mint a Jungból felkészültek, én is ugyanazt olvastam sztem :)
Első nap oviban ... Tkp már a 3., mert volt 2 beszoktatós nap, de ez az első igazi. Én nem ülök tűkön, csak elméláztam, milyen nagy fiú lett. :)
Groix, az álmokkal csak az a baj, legalább is az enyéimmel, h ritkán önthetők értelmes szavakba. De van pár versem, ami álom alapján született.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.09.01. 12:51:36

@Gloria Mundi: első nap - harmadjára. Főleg ezért ültem tűkön. Szerencsére jól sikerült - ez is. Megígértem neki, hogy innen már nem megyünk új oviba. Most keresztben az ujjaim, hogy tudjam is tartani az ígéretem.

Ellenben eszembe jutott még egy álom az előző éjszakáról: anyámat rajtakapom a lakásban cigizésen. Vitatkozom vele, hanyatt lököm, beveri a fejét, és hirtelen nem mozdul. Elkezdem rázni, és érzem, ahogy visszakúszik belé a lélek. Tudatosul bennem, hogy azért azt nem akarom, hogy meghaljon. Rossz érzés. Felébredni is.

vén betyár 2010.09.01. 13:13:14

A könnyű álmot anyám naphaladáskor az udvaron ígérte meg a cöveklábú asztalnál, amely nyári napokon piros paradicsommal, frissen hámozott uborkával, mezőségi sajttal vár haza engem; ősszel is vár, s olyankor, ha sírós az idő, a tornác fájáról nézem, és igyekszem tanulni valamit tőle. Fűzfalábaival makacsul a földbe kapaszkodik, esőben, jégverésben tisztul, s télen is vár, hóval borítottan, akár egy fehér koporsó

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.09.02. 04:55:48

Álom. Leírom, de kérem a szörnyülködést mellőzni. Bicikliztem, célirányosan valahová. Elérkeztem egy helyre, ahol választhattam volna más közlekedési eszközt, vagy esetleg utat is, de úgy döntöttem, jó lesz nekem biciklivel. Tekertem, tekertem, egyre nagyobb tócsák voltak az úton és az útszélén. De én csak tekertem tovább, egyszer az egész utat egy tócsa állta el, de gondoltam ezen még át tudok tekerni. Aztán a tócsa egyszercsak egy iszapos, lápos valamibe torkollott, mivel nagy volt a sebességem, megállni már nem tudtam, beleestem, biciklistől. Láttam és éreztem, ahogy a mocsár benyeli a biciklimet, majd minden kapálózásom, úszásom ellenére engem is lehúz... Ekkor felébredtem, rettegve, szörnyű élményt hoztam át az ébredésbe. Ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy igyekszem visszamerülni az álomba és átírni... így is tettem, vissza a mocsárba, azt képzeltem - félig talán álmodtam, hogy egy nagy mocsári állat (nagyon ronda, de nagyon kedves) visszaköpi a biciklimet a szárazabb részre, jó sáros, nyálkás ugyan, de egyben van... ( ja, a biciklit úgy vettem kölcsön) és engem is kilök a szárazra...

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.09.02. 05:55:37

@örömlány: szörnyülködés? Miért? Inkább csodálatom, hogy vissza tudsz menni reparálni. Legközelebb kipróbálom. Legközelebb, mikor nem ébredek fel fél ötkor arra, hogy széttüsszögöm a szobát :)

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.09.02. 07:39:41

Blogm., mééé nem látszik itt 21hó kommentje?

rozsdafarku 2010.09.02. 08:13:43

@örömlány: Tetszik ez a módszer, hogy visszaálmodom, újraálmodom, kár, hogy a való életben nem igazán műkszik...:)

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.09.02. 08:15:50

@örömlány: Újabb érdekes egybeesés...
A ma éjjeli (egyik) álmom meghatározó eleme volt a "mocsár" szó.

rozsdafarku 2010.09.02. 08:25:35

@örömlány: @Groix:
MOCSÁR - Bűnös gondolatok, esetleg tettek; rossz lelkiismeret. Mocsáron járni veszélyérzet nélkül vagy jó érzéssel: szigorú, fenyegetőző környezet; elkövetett kisebb hibáidért rettentő letolást kapsz. Mocsárba elmerülni: igen károsnak ítélt szenvedély; eladósodás. Mocsáron csónakázni: szokatlan szerelmi vágyak.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.09.02. 10:58:08

@rozsdafarku: :D És mocsárból egy ronda, de jó lelkű állat segedelmével kikerülni, biciklistől?

rozsdafarku 2010.09.02. 12:46:21

@örömlány:KERÉKPÁR - Kényes helyzet. Ha rajta ülsz: nők álmában pikáns gondolatok; férfiálomban: versenyszellem.
Rakd össze:Igen károsnak ítélt szenvedélyből /adósságból/ kikerülni, pikáns gondolatok által?, következtében? kiséretében?
Te tudod, a te életed, a te álmod!

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.09.02. 13:08:00

Elindítottam az álomblogot:

oneiroi.blog.hu/

Az az elképzelésem és reményem, hogy közösen töltjük majd meg az álmainkkal.
Akinek van kedve beszállni, az szóljon, és megadom a szerkesztöi jogosultságot.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.09.02. 13:32:34

@Groix: OK, mindent bele, 1 megjegyzésem van: ne fekete alapon!!! Tom, h ez stílusos, de én nem tudok negatívban olvasni. Állítólag marketingen tanítják is, h nem szabad negatív alapon pl reklámot publikálni, mert nem olvassa el senki. Többiek?

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.09.02. 13:34:50

@Gloria Mundi: OK. Küldtem Neked adminisztrátori jogot is (arra az e-mail címre, amin annak idején magánban leveleztünk), úgyhogy át tudod állítani a kinézetet.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.09.02. 13:38:49

@Gloria Mundi: attól függ. Rajzolni például sokkal jobb sötét háttéren. Mármint tervet. Leginkább szövegsűrűségtől függ. Uff, marketinges beszélt :D

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.09.02. 13:47:24

@Groix: Húha, én állítsam át? Na, akkor meg ti kritizálhattok :)
@21 hónap: A rajz más. De ilyen apróbetűset, mint ez a sablon, sztem nagyon rossz használni. Az ezüstverebet is nagyon nehéz olvasni, de ott úgy látom, viszonylag kevés a szöveg.
A marketingesek ehhez értenek, sztem, de előbb állapítottam meg, minthogy kaptam volna marketinges hátteret hozzá :)

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.09.02. 14:21:55

@Gloria Mundi: no, a negatívosat már nem látom, de azt igen, hogy jó sok eszet osztottak neked ott azon a bétékán :)

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.09.02. 14:46:42

@Groix: Én is szívesen beszállok, főleg, ha régi álmokat is be lehet jegyezni.:)

álomlány10 2010.09.02. 15:16:19

@Groix: Köszönöm, betettem a mocsarasat...

vén betyár 2010.09.02. 15:18:39

@álomlány10: De Jó!Grat!
ÁLOMLÁNY - azért ez jobban hangzik.:P

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.09.02. 15:28:01

@örömlány: Én szeretem az örömlány szót. Két szép, kívánatos részből áll. :)

vén betyár 2010.09.02. 15:41:43

@örömlány: Asse rossz!DE az ÁLOMLÁNY is 2 szép szóból áll, szeretem, tetszik, elérhetetlen, lehet róla ábrándozni /habár az élet megrontója/, nem lehet benne csalódni és nem kerül semmibe...

www.indavideo.hu/video/Egy_mosoly_nem_kerul_semmibe

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.09.07. 04:00:38

Mért nincs itt semmi forgalom? :(

vén betyár 2010.09.07. 08:34:20

@örömlány: Nem tudsz aludni?Rosszat álmodtál?
Más /mások/ bezzeg szundiznak... biztosan későn feküdtek le...
Nem az a fontos, hogy kivel fekszel le, hanem, hogy kivel ébredsz?!
Nem rossz lábbal kelni, hanem rossz ágyból kelni a kellemetlen!:P