Dysthymia

Itt vagyok 41 évesen, van egy csodálatos családom (kedves feleség, okos, aranyos gyerekek), szép nagy lakásom, munkám, amiben jó vagyok, és amivel nagyon jól is keresek - és mégis (majdnem) állandóan szomorú vagyok, semmihez sincs igazán kedvem, semmi sem tud lekötni. Még pár év, aztán megöregszem, akkor meg már végképp késő lesz, és majd verhetem a fejemet a falba, hogy nem is éltem igazán, amikor még megtehettem volna. Erről gondoltam most blogot írni.

Legutóbbi hozzászólások

Látogatók

2010.06.09. 15:10 Groix

Negyedik és egyben utolsó erotikus masszázs élményem

Barbara - intim és szent élmény volt a számomra, úgyhogy magáról a masszázsról nem is írok további részleteket.

Akit érdekel, keresse fel személyesen - „rendes” gyógymasszázst is végez, nem csak erotikusat, úgyhogy lányok vagy az erotikus részhez nem vonzódók is elmehetnek hozzá.

 

 

A magam részéről akár azért is szemrebbenés nélkül kifizetnék tizenvalahányzer forintot, hogy kávézhassak vele. Egyébként lehet is, hogy pont ezt fogom tenni a nyáron, ha végre ismét eljutok Magyarországra.

Ja, és ez a poszt nem fizetett hirdetés, nem kaptam és nem is fogadnék el érte semmilyen ellentételezést Barbarától. :-)

 

Na, szóval a történet: 

Mivel ebben az esetben személyesebb találkozásra vágytam, nem csak egy masszírozásra, ezért elhívtam Barbarát a masszázs előtt cukrászdába, utána meg vacsorázni, így sokmindenről tudtunk beszélgetni közben, többek között az irodalmi élményeinkről.

Én Kurt Vonnegutot próbáltam neki reklámozni - attól tartok, nem túl nagy sikerrel.

Barbara viszont annál eredményesebb volt azzal, hogy Anita Diamantról mesélt nekem.
Egy kedves barátomnak köszönhetően meg tudtam szerezni a Vörös sátor című könyvét (ez a legsikeresebb műve; megjelent magyarul, de már antikváriumokban sem nagyon lehet kapni), amit azóta nemcsak én olvastam, de a feleségem is, és mindkettőnknek nagyon tetszett.

 

Anita Diamantot leegyszerűsítve talán zsidó feminista írónak nevezhetjük. A feminizmust nem mindig tarom pozitív jelenségnek, de ez az eset most kivétel.

 

Ez a könyve Jákobnak és fiainak (József + a testvérei) a Bibliából jól ismert történetét meséli el - Dínának, Jákob egyetlen lányának a szemszögéből. Ezért aztán leginkább Lea, Ráchel, Rebekka és más nők, meg az ő történeteik, élményeik vannak az előtérben, míg mindaz, ami a Bibliában a fő cselekményszál, itt csak a hátteret szolgáltatja. Részletes képet kapunk arról, hogy az akkori nők hogy gondolkodtak, miről beszélgettek, kikhez imádkoztak, mit főztek, hogy öltözközdtek, hogy szerettek és hogy szültek, hogyan haltak meg. Persze, ez csak regény, de komoly történelmi előtanulmányokra épít az írónő.
 
Anita Diamant zsidó feminizmusa abban is megnyilvánul - és ez is nagyon tetszik nekem - hogy részt vett a Mayyim Hayyim „ökumenikus” mikve létrehozásában, amit a különféle irányzatokhoz tartozó zsidó nők kereshetnek fel, ha az életük valamilyen fordulópontját, fontos eseményét szeretnék rituális módon megünnepelni. Ehhez azt kell tudni, hogy a zsidó vallásban a vallásgyakorlat aktív része leginkább a férfiak dolga, a nőkre főleg a tilalmak maradnak, úgyhogy nagyon érdekes gondolat, hogy valamit kifejzetten a zsidó nők számára indítanak. A mikve használatát ugyan egyébként is előírja a vallás bizonyos időpontokban - a Mayyim Hayyim gondolata viszont az (ahogy én érteni vélem), hogy akkor keresheted fel, amikor neked fontos, és hogy inkább a meditatív és szimbolikus élményen van a hangsúly, nem pedig a törvény előírásain.
 
Szóval ilyen érdekes dolgokat lehet megismerni egy erotikus masszázsnak köszönhetően.
 
 
 
---

14 komment

Címkék: feminizmus könyvek zsidóság erotikus masszázs


A bejegyzés trackback címe:

https://dysthymia.blog.hu/api/trackback/id/tr282069048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vén betyár 2010.06.09. 15:43:23

Nagyon elegáns, úriemberhez méltó szavak.
Elolvasgattam Sz.B. honlapját, rokonszenves.

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.06.22. 11:15:00

@vén betyár: A posztot jelentösen átírtam a kommentedet követöen, úgyhogy - ha akarod - törölhetem a beírásodat.

vén betyár 2010.06.22. 11:52:30

@Groix: Köszönet, fönntartom a korábbi véleményemet.
Kicsit off, de /még mindig/ nagyon érdekel:
Kicsoda/micsoda B?
Groix ideggyógyász?
Vagy túl személyes jellegű kérdések ill. túlzottan személyes jellegű az érdeklődés?
Egyébként blogtulajdonosként jogodban áll bármit átírni, törölni, moderálni, én magam meg személyesen kérlek is rá, ha olyat írnék, ami nem felel meg a nézeteidnek, ízlésednek, stb, akkor tedd meg.Üdvözlet!

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.06.22. 12:06:59

@vén betyár:
Ezek olyan kérdések, amiket szándékosan hagyok homályban,
leginkább csak a hangulat, az érdelködés fenntartása kedvéért - a válasz maga nem is lenne túl izgalmas. Elöbb-utóbb talán ki is derül.

De ha nagyon érdekel, akkor *csak Neked* megírhatom mindezeket e-mailben. :-)

vén betyár 2010.06.22. 12:11:03

@Groix: Köszi, de ez így izgalmas...:)
Majd csak kiderül, mint ahogyan az is, hogy ki lehet ez a dalia az avatarodon?

gabor4x 2010.06.22. 13:10:30

@vén betyár: B. akár Sz.B. is lehet, nem?

vén betyár 2010.06.22. 13:34:07

@gabor4x: Ki tudja, ki tudja?De az is lehet, hogy nem is ember?Tárgy?Nekem volt egy kedvenc kedves kis hordozható zseb sakkjátékom, a Mephisto.
Ki tudja?Groix-nál még számíthatunk meglepetésekre!:)

vén betyár 2010.09.13. 04:25:16

@Conv: Köszönöm szépen!Hogy mit összekerestem ezt a daliát, persze, hogy rossz helyen, főleg a Monarchia főrendjei között!:)

vén betyár 2010.09.13. 04:51:00

@Groix: Ungrare.Gratulálok a kiváló választáshoz mindkét esetben!

Építőanyagot ajándékozott a magyar Országház építéséhez.

rozsdafarku 2010.09.20. 13:54:49

Megfejtettem, hogy ki kicsoda.
Groix: Fenség, Észak-fok, titok, idegenség, lidérces messze fény.

Gloria Mundi: Csak én bírok versemnek hőse lenni, első és utolsó mindenik dalomban.

Életfa: Góg és Magóg unokája vagyok, népért síró bús bocskoros nemes.

Örömlány:Csak az olvassa versemet, ki ismer engem és szeret, kinek szívében néha elidőz a tigris meg a szelíd őz.

21 hónap: Én maradok a magam számára börtön, mert én vagyok az alany és a tárgy.Jaj, én vagyok az ómega és az alfa.

Vén betyár:Megismerni a kanászt cifra járásáról...

Liza12 2012.10.03. 09:06:08

Az érzéki masszázsokkal kapcsolatban szeretnék röviden jelezni - valószínűleg ritka pechesen választottál, a baklövéseidet utólag magad is észrevetted. Igaz, hogy ebben a műfajban nehéz minden tekintetben színvonalas szolgáltatót találni. Ha valamikor mégis újra úgy éreznéd, hogy talán megmozdul egy kis érdeklődés ez irányban, kérlek fusd át a honlapomat, hátha... (rá tudsz keresni mint 12.kerületi masszázs, Liza néven)
Örülnék neked, mert én mint szolgáltató rendkívül válogatós vagyok, igyekszem kizárólag az értelmes, intelligens, igényes, kultúrált vendégeket kiválasztani (mindkét fél érdekében) és fogadni.
Ha bejegyzésemet nem ítéled közkinccsé tehetőnek, úgy - lehetőleg elolvasás után - töröld ki nyugodtan, hiszen mint tulajdonos, neked kell meghatároznod a lapod jellegét, tartalmát.
Minden jót!
Liza

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2012.10.03. 18:04:39

@Liza12: Kedves Liza!
Köszönöm szépen, hogy írtál, és megtisztelő, hogy intelligens és kulturált (potenciális) vendégnek tartasz.
Megnéztem a honlapodat – igényesen elkészített oldalt találtam.
Gyönyörű szép tested van! Azt viszont sajnálom, hogy az arcodat nem lehet látni a képeken. :-(

Ha valamikor újra masszázson gondolkodnék, akkor – ígérem – az elsők között fogsz szóba jönni a számomra.
Azonban nem valószínű, hogy erre a közeljövőben sor kerülne, már csak azért sem, mert – mint az talán ki is derült a blogomból – Svédországban élek, és mostanában nem is tervezek magyarországi utat.

Sok sikert kívánok neked a munkádhoz!