Dysthymia

Itt vagyok 41 évesen, van egy csodálatos családom (kedves feleség, okos, aranyos gyerekek), szép nagy lakásom, munkám, amiben jó vagyok, és amivel nagyon jól is keresek - és mégis (majdnem) állandóan szomorú vagyok, semmihez sincs igazán kedvem, semmi sem tud lekötni. Még pár év, aztán megöregszem, akkor meg már végképp késő lesz, és majd verhetem a fejemet a falba, hogy nem is éltem igazán, amikor még megtehettem volna. Erről gondoltam most blogot írni.

Legutóbbi hozzászólások

Látogatók

2010.06.01. 15:10 Groix

Egy érdekes találkozás

Ahogy tegnap jöttünk a feleségemmel hazafelé a kórházból, a házunktól egy sarokra megállított egy arab férfi (egy nő és egy kisgyerek társaságában), és megkérdezte, hogy ugye én vagyok az, aki az X klinikán dolgozik.

Arcra persze egyáltalán nem volt ismerős, úgyhogy (mivel az adat stimmelt) biztosra vettem, hogy egy volt betegem lehet. Én ugyan egy tündi-bündi orvos vagyok, akit általában kedvelnek a paciensei, de azért lehet egy pár betegem, aki ilyen-olyan okokból esetleg neheztel rám (bevont jogosítvány, szociális hatóságok védelme alá helyezett gyerek, efféle), úgyhogy kissé gyanakodva ismertem be, hogy igen, az vagyok, akinek gondol.
A beszélgetés során azonban kiderült, hogy ápolóként dolgozott azon az osztályon, ahol én még úgy 7 éve kezdtem az itteni karrieremet.
Szégyellem magamat érte, de ez sajnos a volt magyarországi munkahelyeim kapcsán is így volt: Mindig több olyan nővér van, aki emlékszik rám, mint akire én emlékszem. A Facebookról is részben ezért iratkoztam le, mert már kínossá vált a dolog.
Mindegy, mondta is ez a volt ápoló, hogy csak pár hónapot dolgoztunk párhuzamosan, ő is inkább a többi magyar kollégámat ismeri jobban, úgyhogy főleg róluk beszélgettünk, ki maradt meg a klinikán, ki nem stb.
 
Aztán amikor arra a kérdésre került a sor, hogy ő miért nincs már az osztályon, elmondta, hogy azért, mert parlamenti képviselő lett.
Erre az lett volna a spontán válaszom, hogy:
- Jaj de jó neked, akkor már nem kell dolgoznod!
... de szerencsére sikerült az utolsó pillanatban magamba folytani ezt a poént.
Aztán adott egy névjegyet, amiről láthattam, hogy az egyik kék pártnak a képviselője. Ez aztán végképp meglepett, mert mélyvörös környéken lakunk, az arabok is általában a baloldalt támogatják, és nővérből sem nagyon láttam még jobboldali szavazót. Egyébként meg még soha nem láttam élő parlamenti képviselőt, és lám, itt van egy, aki még rám is köszön!
Mindenesetre rokonszenves volt - mondtam is a nejemnek, hogy egyszer át kellene hívunk őket magunkhoz, ha már ilyen jól összeismerkedtünk.

13 komment

Címkék: politika munka


A bejegyzés trackback címe:

https://dysthymia.blog.hu/api/trackback/id/tr12048029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.01. 18:23:56

Hm, sok a politika mostanság. Pedig engem inkább B. érdekelne. Vagy Eszter :) Mi van velük?
Nekem is rossz az arcmemóriám, kínos tud lenni.

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.06.01. 22:47:39

@Gloria Mundi: A magyar politikába nem is akarok belefolyni, de az izlandit futólag azért csak szóba hozhatom, nem? :-)
B. ma nagyon megörvendeztetett.
Eszter hívott ma is sörözni, de nem tudtam elmenni, mert a nagyobbik lányom musical-bemutatójára mentem.

rozsdafarku 2010.06.03. 09:12:02

@Groix: B.ma nagyon megörvendeztetett.
Hogyan, mivel? és kicsoda B?

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.06.03. 10:26:59

@rozsdafarku: Jogos kérdések, igen.
Talán majd idövel fény derül a dologra.

Addig is itt van egy érdekes klipp, aminek ugyan semmi köze B.-hez, de nekem nagyon tetszik. Älvdaliul van, ami elvileg ugyan a svéd egyik dialektusa, de (ellentétben például a norvéggal) egy anyanyelvi svéd beszélö számára nem érthetö.
www.youtube.com/watch?v=O2pxZJ6uFvg

rozsdafarku 2010.06.03. 10:52:55

@Groix: Köszönöm, nagyon szép!
et här språket borde få nationell minoritetsstatus snarast annars skjuter jag mig

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.03. 11:37:13

@rozsdafarku: Nem látod, hogy piszkál minket ez a Groix B-vel? Nem akarja elárulni, kicsoda, csak olykor odaveti, h gondolt rá :P

vén betyár 2010.06.03. 11:59:02

Gondoltam valamire!Ki az?

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.06.03. 11:59:16

@Gloria Mundi: Hogy *kicsoda*?
Miért vagytok benne olyan biztosak, hogy EMBER? Vagy egyáltalán élölény?

Az eddigiek alapján lehetne egy kutya, egy pisztoly vagy egy fényképezögép is. Például.

Különben pedig most csak azért került szóba B., mert rákérdeztél a legelsö kommentben.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.03. 12:50:59

@Groix: Aha, a kutyát el tom képzelni. Az enyém is B betűs :P Meg tud örvendeztetni néha. Egy fényképezőgépnek viszont nem adok nevet. De tudom, h a pasik mindenre képesek :)

vén betyár 2010.06.03. 12:57:46

@Gloria Mundi: Én meg egy pisztolyt!Az enyém is B betűs.Browning.:P:P:P

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.06.03. 18:19:10

@rozsdafarku: Det är ju mycket schysst av dig att stödja det språket, men jag hoppas att du inte skjuter dig i alla fall - vi gillar dig, vi behöver dig.

rozsdafarku 2010.06.05. 06:26:25

@Groix: Ühüm!Vi gillar dig, vi behöver dig.