Dysthymia

Itt vagyok 41 évesen, van egy csodálatos családom (kedves feleség, okos, aranyos gyerekek), szép nagy lakásom, munkám, amiben jó vagyok, és amivel nagyon jól is keresek - és mégis (majdnem) állandóan szomorú vagyok, semmihez sincs igazán kedvem, semmi sem tud lekötni. Még pár év, aztán megöregszem, akkor meg már végképp késő lesz, és majd verhetem a fejemet a falba, hogy nem is éltem igazán, amikor még megtehettem volna. Erről gondoltam most blogot írni.

Legutóbbi hozzászólások

Látogatók

2010.05.24. 19:00 Groix

Hm...

 

A családlátogatás nem teljesen konfilkustusmentes, több frontvonal is nyílt:

  • Szüleim és anyósom különbözö oldalhoz taroznak politikailag (már ha van értelme Magyarország kapcsán egyáltalán "oldalról" beszélni), és noha elöre megfogadták mindannyian, hogy ez alatt az idö alatt nem beszélnek ilyesmiröl, valahogy minden nap mégiscsak szóba keveredik Orbán, Gyurcsány, Kádár, Fico stb.
  • Édesapám nagyon szeret fözni, ami némi revír-viszályhoz vezetett közte és a feleségem között.
  • Édesanyám szeret beleszólni a dolgaimba, ezúttal pl. azt vetette fel, hogy miért olvasok én ilyen hülyeségeket, mint a sci-fi. A magam részéröl pont a saját rossz tapasztalataim miatt is tudatosan törekszem arra, hogy ne szóljak bele szükségtelenül a gyerekeim életébe, viszont emiatt
  • anyósom szerint túl lazára engedem a lányokat.
  • Ezen kívül anyósom "véletlenül meghallotta", hogy blogot vezetek, és amikor nem voltam hajlandó pontosabb koordinátákat adni, azt mondta, hogy majd a sógoromat megkéri, hogy keresse meg a blogomat a neten.

Mindezzel együtt nem olyan vészes ez a vendégség, de azért talán békességesebb lesz, hogy holnap hazarepülnek.

Más:

Ma volt az állásinterjú második fordulója. Azt mondták, hogy már csak ketten vagyunk versenyben, érdeklödnek irántam. Beszélgettünk a szakmai hozzáállásomról, igen jól ment, amíg szóba nem került a fizetési igényem. Kicsit rosszul lettek a kimondott összegtöl. Állítólag (és ez biztos így is van), ennek a klinikának az igazgatója sem keres annyit, mint  amennyit én kérek (pedig gyakorlatilag csak annyit akarok kapni, mint a jelenlegi helyemen). Úgy tünik, ebböl nem lesz semmi - de legalább megeresztehettem egy "Sajnálom, én ennyit érek" mosolyt.

Bár Eszter azt mondja, hogy bele kéne mennem egy kisebb fizetésbe is, csakhogy végre elkerülhessek a jelenlegi deprimáló munkahelyemröl.

Az interjúvezetö szerint pedig a jelen helyemen sem fogok sokáig ennyit keresni, ha a Nagyfönök nyugdíjba megy és ha új kormány lesz (mindkét dolog várhatóan még az idén megtörténik).

 

 

14 komment

Címkék: munka család eszter sci fi


A bejegyzés trackback címe:

https://dysthymia.blog.hu/api/trackback/id/tr282028216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gilo 2010.05.24. 19:53:53

Húha, tán nem lesz nehéz téged megtalálni. Gondolom, azért a masszázs-élményeidet nem szeretnéd a család orrára kötni. Gyorsan csinálj egy másik, ártatlan blogot :)
De jó dolgod van, h többet keresel, mint másutt a nagyfőnök ... Viszont, ha a lelki egészségednek jobbat tenne másik helyen kevesebbet keresni, meggondolandó a barátnőd véleménye.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.05.24. 23:13:55

Tündéri családi helyzetek:). Néha lehet, hogy jót tesz a családi békének a távolság?
Hazai politikán vitatkozni.... Jó lenne látni, nincsenek oldalak, pártok vannak, és azok mindegyike egy hibás rendszer részeként tevékenykedik és teszi tönkre az országot, kormányzóként, vagy ellenzékként egyaránt. Pártmentes országot szeretnék!

vén betyár 2010.05.25. 13:31:28

Eszternek teljesen igaza van, új feladatok, új kihívás, új környezet, új erőfeszítések.Talán még a gyógyszerszedést is abbahagyhatnád.Mit szól a család?Megengedheted magadnak, magatoknak?

Zavaró, hogy eltűnt az utolsó kommentek megtekintésének lehetősége a jobboldalról.Másoknál jól bevált, vagy csak megszoktuk?

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.05.25. 13:42:44

@vén betyár: Visszatettem a hiányolt oldaldobozt.
A munka kapcsán... hát igen, tudom, pont ezért is gondoltam váltani. Igazából anyagilag is megengedhetném magamnak a kisebb fizetést, de azért van itt egy komoly lélelktani bökkenö: Elvileg ugye azért mennék, hogy jobban érezzem magam. De ahogy magamat ismerem, hülyének tartanám magam, hogy bevállaltam egy nehezebb munkát kevesebb pénzért - akkor meg ettöl lennék pszichésen rosszul.
A gyógyszerszedést egyébként kísérleti jelleggel abbahagytam, most talán a napfény is elég ahhoz, hogy jobban legyek.

vén betyár 2010.05.25. 14:03:45

@Groix: Nagyszerű, nem kell a gyógyszer.Több napfény, több séta.
Nem kell a kevesebb fizetés sem, ha attól leszel rosszul.:D
Köszönet a gyors intézkedésért, így használhatóbb, de lehet, hogy csak én vagyok túl kényelmes /vagy elkényeztetett/.

rozsdafarku 2010.05.27. 15:39:08

A nyomorult politika olyan, mint az időjárás.Nem befolyásolhatjuk, legfeljebb annyira, hogy alkalmazkodni próbálunk hozzá.De azért mindenkinek véleménye van, elvei, érvei, rokonok, barátok képesek összeveszni, egymás ellen fordulni miatta.Sajnálatos - enyhén szólva.

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.05.27. 16:18:43

@örömlány * oromlany.blog.hu: @rozsdafarku:
Ha pártok lennének, ha vélemények, elvek és érvek ütköznének, azzal nem is lenne semmi gondom.
De úgy látom, hogy odahaza inkább focicsapatok meg szurkolótáborok vannak, és az ún. politika nem érdekegyeztésröl, kérdések észszerü megvitatásáról szól, hanem arról, hogy ki gyözi le a másikat.

rozsdafarku 2010.05.27. 17:31:34

@Groix: Így van, csak félő, hogy a vesztesek mindig, már megint mi leszünk, ártatlan pórnép.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.05.27. 18:00:10

@Groix: Ha játszunk egy kicsit a szavakkal, a párt szó maga rossz csengésű: pártoskodó, pártütés, pártokra szakadt... Vélemények, elvek és érvek ütköztetése rendben, én szívesebben látnám ezt szakmai, társadalmi, területi, nemzeti stb. alapon szerveződött érdekcsoportok között.
És győzelemért folytatott harc helyett inkább váltógazdálkodást látok, miközben bennünket etetnek.... (azaz már csak a cirkusz maradt a császári mondásból :()

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.05.30. 09:29:47

@örömlány * oromlany.blog.hu: Ha még tovább megyünk, akkor viszont a latin pars (, partis) = rész szóból ered, amivel végül is nincs semmi gond, hiszen az egész részekböl épül fel.
Tegnap elgondolkodtam azon, hogy a párt jelentésü izlandi flokkulinn szó viszont (Izlandon igyekezenek elkerülni az idegen szavakat, inkább saját maguk fejlesztenek ki újakat) szemlátomást a "nyáj" szóra épít.
Lehet, hogy ezt a megnevezést kellene bevezetni Magyarországon is, hogy különféle nyájak vannak. És akkor talán a politika is mindjárt nyájasabb lenne (OK, idétlen ez a szóvicc, de nem bírtam kihagyni).

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.05.30. 20:12:42

@Groix: :D

Groix, Te otthon vagy minden északi nyelvben?

Nyáj az van... :( lényegében birkaként igyekeznek terelgetni a magyarokat....

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.05.30. 21:53:39

@örömlány * oromlany.blog.hu: Nem. A finn, a meänkieli és a számi idegenek a számomra. :-)

gabor4x 2010.05.30. 23:29:26

@örömlány * oromlany.blog.hu: Én is gondolkoztam valami hasonló beszóláson a nyájról és a birkákról, csak aztán nem akartam beleártani magam a politikába. Örülök azonban, hogy valaki másnak is eszébe jutott, és leírta. Úgy látszik, egy rugóra jár az agyunk ...