Dysthymia

Itt vagyok 41 évesen, van egy csodálatos családom (kedves feleség, okos, aranyos gyerekek), szép nagy lakásom, munkám, amiben jó vagyok, és amivel nagyon jól is keresek - és mégis (majdnem) állandóan szomorú vagyok, semmihez sincs igazán kedvem, semmi sem tud lekötni. Még pár év, aztán megöregszem, akkor meg már végképp késő lesz, és majd verhetem a fejemet a falba, hogy nem is éltem igazán, amikor még megtehettem volna. Erről gondoltam most blogot írni.

Legutóbbi hozzászólások

Látogatók

2010.05.20. 14:26 Groix

Macska

Tegnap majdnem találtunk egy macskát.

24 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://dysthymia.blog.hu/api/trackback/id/tr992018087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vén betyár 2010.05.20. 16:14:03

Ma majdnem hozzászóltam...:P

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.05.20. 16:18:29

De aztán kiderült, hogy kutya volt.:)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.05.20. 21:32:45

Gondolom, az Alíz Csodaországban-t néztétek, azt a macskát lehet majdnem megtalálni :)

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.05.20. 22:05:56

@Gloria Mundi: Majdnem...
Napok óta ki van plakátolva a környéken egy fehér foltos fekete cica képe, azzal, hogy elveszett, hazavárják stb., ezer korona jutalom a megtalálónak.
A feleségem erre tegnap beállított egy cicával, amit a kertben talált - utána elmentünk a plakáthoz (cica azalatt otthon a konyhában), tényleg stimmelt a kép, fehér "maszk", fehér tappancsok. A cica zokszó nélkül türte, hogy bezártuk a lakásba, ez összevágott azzal, hogy szobacicaként írták le az elveszetett. Jó étvággyal fogyaszztotta a sonkát, ahogy az el is várható egy napok óta kóborló szobacicától...

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.05.21. 07:37:00

...Felhívtuk a plakáton szereplö számot, de nem vették fel. Próbáltuk újra meg újra, üzenetet és SMS-t küldtünk, de semmi.
Mérgelödtünk, hogy miért nem válaszolnak, ha egyszer olyan szívhez szólóan ecsetelik, mennyire hiányzik nekik az elveszett macskájuk.
De aztán ahogy telt az idö, felébredt bennünk, a gyanú, hogy ez hátha mégsem az a cica.
Elmentünk újra a plakáthoz, de ezúttal leszedtük, hazavittük és összenéztük a macskával. Nagyon-nagyon hasonlított, de észrevettük, hogy néhány folt alakja nem pont olyan rajta, mint a mi állatunkon.
Szóval a macskánk álmacskának bizonyult.
Na nem baj, legalább megetettünk egy rászorulót.

rozsdafarku 2010.05.21. 08:39:24

@Groix: Mint egy krimi.
Evett, ivott, mi lett, mi lesz a további sorsa?Hazatalál?
Elmesélhetek viszonzásul én is egy történetet?
A szomszédasszony pár éve a gyerekekkel a Margit-szigeten járt a Sportuszodában.Egy bokor alá kikötve szép kis fehér-fekete foltos kiskutya nyüszítgetett.Délután még mindig ott volt.Megsajnálta, elkötötte, hazahozta./Villamos, busz, vonat./ A másik szomszédnak megtetszett, elkérte, megkapta.Mindez szombaton történt.
Hétfőn a munkahelyemen olvastam a hírdetést az újságban, hogy az egyik öttusázó-bajnok hölgyünk égre-földre keresi a kiskutyáját.
Felhívtam a szomszédot és tájékoztattam.Este kérdezem tőle, mi van?Tajtékozva elmondta, hogy minek hagyta el, ez már az ő kutyája, ő úgy kapta, jogilag is neki jár és majd megszokja az eb is az új helyét.Jól összevesztünk, másnap felhívtam a hölgyet és tájékoztattam, megbeszéltük, hogy este kijön hozzám vidékre.Szóltam a szomszédnak is, hogy mire számítson.Este jött a kislány és elmesélte, hogy annyi baja van, leesett a lóról, egy edzésen ellopták a pisztolyát, úszóedzésre nem engedték be a kutyust, stb.Átmentünk a szomszédhoz, nagyon morcos volt, de "visszaadta" a kutyust.Azt az örömöt, ahogyan kölcsönösen puszílgatták egymást a gazdival!Mindenki örült.Csak a szomszéd morcos a mai napig./Azért a nagylétrát rendszeresen kölcsönkéri egy napra - természetesen 3 nap múlva nekem kell érte menni/.
Köszönöm, hogy megoszthattam Veletek.

rozsdafarku 2010.05.21. 08:53:34

Tiszta krimi!Mi lett, mi lesz a sorsa?Hazatalál?
Szeretnék én is megosztani veletek egy élményt:
Pár éve a szomszédasszony egy szép szombati napon elment a gyerekekkel a Sportuszodába.Szép fehér-fekete foltos kiskutya nyüszítgetett egy bokor alá kikötve.Délután még mindig ott volt.Megsajnálta, elkötötte, hazahozta.Villamos, busz, vonat.
A másik szomszédnak megtetszett, úgyis szeretett volna ő is egy kiskutyát a gyerekeknek, elkérte, megkapta.
Hétfőn reggel olvasom a munkahelyen a hírdetést az újságban, hogy az egyik öttusázó-hölgyünk égre-földre keresi elveszett kiskutyáját, még a Szigeten is kiplakátolta.Felhívtam a szomszédot, tájékoztattam az örömhírről.
Este kérdezem,mi van?Tajtékozva elmondta, hogy kár volt beleavatkoznom, ez már az ő kutyája, jogilag őt illeti, ő úgy kapta, a kutya meg majd megszokik itt is, az csak egy kutya, akinek mindegy, hogy ki a gazda, a hölgy meg minek hagyta el?
Másnap bentről felhívtam a gazdit, megbeszéltük, hogy este kijön hozzám vidékre.Tájékoztattam a szomszédot is.Örjöngött, fenyegetőzött.
Ese eljött a kislány, elmesélte, hogy az utóbbi időben mennyi baja van.Leesett a lóról, edzés közben ellopták a pisztolyát, nem engedték be a kutyust az úszóedzésre.
Átmentünk a szomszédhoz, rendkívül morcosan, de "visszaadta" a kutyust.Azt az örömöt!Nyalták-falták egymást az igazi gazdival.
Csak a szomszéd morcos azóta is.Igaz a nagylétrát rendszeresen kölcsönkéri egy napra - aztán mehetek érte 3 nap múlva.
Köszönöm, hogy meghallgattatok.

rozsdafarku 2010.05.21. 08:54:11

@rozsdafarku: Bocs mindenkitől!Ejnye blogmotor!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.05.21. 21:03:53

@rozsdafarku: Nahát, én még ilyet nem láttam, az összes talált kutyának sose akadt gazdája, vagy szinte soha. Pedig a szüleim erre specializálódtak ...
Köszi a sztorit :)

vén betyár 2010.05.22. 00:45:51

@Gloria Mundi: Asszem, ez nem igazán talált kutya volt.Kikötötték, elkötötték.A kislánynak mégis nagy szerencséje és öröme volt, hogy megtalálta.
Remélem, hogy a szomszédasszony sem vitt azóta haza több kutyát, itt elég sokszor van egy a Patika előtt kikötve, egy másikat meg a kocsma előtt szoktam látni...:)

vén betyár 2010.05.22. 08:25:16

Kellemes ünnepeket, hétvégét mindenkinek!

Ha jók lesztek /és van rá igény/ egyszer én is mesélek Nektek egy cicásat.
Most kiszállok mert ilyenkor a 36 éves gyerek és a 10 éves unokám nyúzza a gépet.
A maradék gépidő, na, az az enyém.
Üdvözlet mindenkinek.

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.05.22. 10:58:38

@rozsdafarku: További sorsa? Elengedtük. Ha nem ö volt az elveszett állat, akkor nyilván egy szabad macska, aki remekül boldogul az utcán (talán pont ezzel a stratégiával, hogy tudatosan elveszett cicának adja ki magát).

De a te törnéneted sokkal érdekesebb volt, mint az enyém. Kiváncsian várom még vén betyár sztoriját is.

vén betyár 2010.05.22. 13:53:21

@Groix: Üdv!Dolgozom rajta.Gondolkozom rajta.

gabor4x 2010.05.23. 17:01:42

Ki gondolta volna, hogy ebből az egymondatos posztból ekkora történet kerekedik. :) Kár is lett volna többet írni, így legalább mindenki elmondhatta a saját sztoriját. Én meg elolvashattam. Köszi.

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.05.27. 12:24:54

@vén betyár: Továbbra is kiváncsian várom a cicás történetedet...

vén betyár 2010.05.27. 16:42:42

Akkoriban egyedül éltem panelváros panellakásában.
Karácsony táján éjfél felé hazatérve keserves sírást hallottam.Rátaláltam egy öklömnyi, koszos-mocskos, éhes-szomjas kiscicára.
Kutyát mindig szerettem volna, de beláttam, hogy életkörülményeim kutyának sem valók.:) De macskát!!!
Mégsem volt szívem otthagyni, hazavittem, megfürdettem, megetettem, itattam.Másnap könyveket vettem, eszközöket, stb.
Öt /5/!!! nap alatt lettünk szobatiszták, utána rengeteg örömet szerzett.Leverte a virágjaimat, a száradó ruhákat a fregoliról, kiszedte a halat a hűtőből.Együtt néztük a tv-t /imádta a természetfilmeket/, olvasgattunk, nézegettünk az ablakból.A kisgyerekek sokszor felkiabáltak:Szia Macskásbácsi!" x kiugrott a 3. emeletről, soha nem lett baja.Hétvégeken kirándulni, sátorozni jártunk, úgy jött velem, mint egy kiskutya.Sokszor a munkahelyről indultam hétvégezni, addig elvolt az irodámban.Vendégségbe jártunk.
Kedves és okos teremtés volt.Egyszer elárulta, hogy minden szót ért - csak arra kért, hogy ne mondjam meg senkinek.Igaz, álmodtam, de eddig nem is árultam el.

Azután megnősültem, elköltöztünk.
Még sok szép élményben volt részünk.Nem igaz, hogy a kutya a gazdához, macs a helyhez kötődik.
19 évig volt hű társam.

Köszönöm, hogy megemlékezhettem Róla.

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.05.28. 10:48:41

@vén betyár: Köszönöm szépen, ez valóban nagyon szép történet.
Erröl most nekem is eszembe jutott valami, igaz, ez nem "történet", mert nincs benne cselekmény.
Amikor a mostani lakásunkba költöztünk, lakott a házban egy 60 év körüli, (a feleségem szerint) egész jóképű, magányos férfi. Általában sötét ruhában járt, és mindig vele volt a macskája, ezért így is neveztünk: A Macskás.
Rokonszenves, kedves, mosolygós ember volt.
Sajnáltuk, amikor elköltözött a házból (természetesen a macskájával együtt), mert noha a köszönésen kívül gyakorlatilag nem volt vele kapcsolatunk, mégis valahogy olyan otthonos hangulatot adott a háznak a jelenlétével.

gabor4x 2010.05.29. 19:11:39

Abban a 4emeletes társasházban, ahol régebben laktunk, egy időben élt egy fekete-fehér cirmos macska a lépcsőházban. Főleg a velünk szemközti lakásban lakó nénik etették, de többen is gyűjtöttük neki az ennivalót. Teljesen megszoktuk, hogy a macsek a lépcsőházban közlekedik, a lábtörlőkön alszik. Óvatosan kellett ajtót nyitni, mert hajlamos volt besurranni a lakásba. Amikor megöregedett, és elment az örök vadászmezőkre egerészni, furcsán üres lett a lépcsőház. Még hónapokig ösztönösen azt vártam, hogy megcsillan a szeme a sötétben, amikor este leviszem a szemetet.

Emberek, nem nyitunk egy macska-blogot? Persze, biztos van is már olyan.

vén betyár 2010.05.31. 06:42:50

@Groix: Tisztára mint a nők...:D:D:D

rozsdafarku 2010.07.09. 07:42:41

Mi is majdnem találtunk 1 macskát...
P6230017.JPG

P6230013.JPG

rozsdafarku 2010.07.09. 07:55:05

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, csak kergetem magam mint három macska egy sötét szobában./Karinthy után szabadon./

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.09. 09:47:15

@rozsdafarku: Mi van veled, hová tűntél mindenhonnan???

rozsdafarku 2010.07.09. 10:52:00

@Gloria Mundi: Köszi, kergetem a macskákat, kergetnek a macskák!
/Elvonókúrán vagyok, még egy kicsit elvonnak belőlem./Tartsátok a frontot!/Nem jutok italhoz, nőhöz és gépközelbe...