Dysthymia

Itt vagyok 41 évesen, van egy csodálatos családom (kedves feleség, okos, aranyos gyerekek), szép nagy lakásom, munkám, amiben jó vagyok, és amivel nagyon jól is keresek - és mégis (majdnem) állandóan szomorú vagyok, semmihez sincs igazán kedvem, semmi sem tud lekötni. Még pár év, aztán megöregszem, akkor meg már végképp késő lesz, és majd verhetem a fejemet a falba, hogy nem is éltem igazán, amikor még megtehettem volna. Erről gondoltam most blogot írni.

Legutóbbi hozzászólások

Látogatók

2010.04.21. 20:40 Groix

Antidepresszáns szex

Egy érdekes blogot találtam, egy lány írja, aki örömlánnyá szeretne válni. A fogalmazásmódjából ítélve értelmes, igényes embernek tünik.

És ö is pont arról ír, amit én is megtapasztaltam a másik oldalról - a szex (vagy az esetemben csupán az erotikus masszázs) depresszió elleni hatásáról.

http://oromlany.blog.hu/2010/04/01/szex_es_lelek_1

31 komment

Címkék: szex depresszió erotikus masszázs


A bejegyzés trackback címe:

https://dysthymia.blog.hu/api/trackback/id/tr12002381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.05.14. 15:24:19

Én közel három évig foglalkoztam hivatalból kurvákkal (a hajtós kocsisoros analfabétától a hiltonos luxusprostiig mindenfélével), és nem akarlak elkeseríteni, de ez az "örömlányos" blog nekem nagyon kamunak tűnik.

Persze a tévedés jogát fenntartom :-)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.05.14. 15:56:46

@tiboru: Én se nagyon hiszek benne. Inkább egyfajta gondolatkísérletnek tűnik. Mi lenne, ha ...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.05.14. 16:03:40

@Gloria Mundi:

Ja. Vagy anyagot gyűjt valami könyvhöz, esetleg tanulmányhoz.

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.05.14. 16:41:04

Lehet, hogy naív vagyok, de én elhiszem ezt is, meg Letícia növért is (ha már, akkor inkább az utóbbival kapcsolatban lennének kétségeim).
Örömlány tulajdonképpen arról ír, hogy szeretne prostivá válni, de igazából nem mer, és nem teszi meg a logikus lépéseket (pl. feladni egy hirdetést az erre szakosodott oldalakon).
Ennyi.
Ebben nem látok semmi hihetetlent.

vén betyár 2010.05.18. 14:06:45

@Groix: Annak idején, amikor még szokatlan, de már fenyegető esélye volt az állástalanságnak, mi is elvégeztük ezt a játékos gondolat - kísérletet 41 éves, kétdiplomás, kétgyermekes, férjezett barátnőmmel.Habozás nélkül úgy indított, hpgy ha választani kellene a fizikai munka /szövőnő, takarítónő/ és a szexmunkás - lét között, akkor az utóbbi lenne a nyerő.Magyarázatképpen somolyogva hozzátette, hogy a férjével sem szerelemből fekszik le, nem is beszélve a hivatali vezetőjéről.Csak attól tartott, hogy fizetőképes keresletet nehezen találna.
Eljátszottunk a gondolattal...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.05.18. 14:21:37

@vén betyár: Ezekkel a sztorikkal még nem indítottál blogot :P
Azért a szexmunkás lét nem lehet annyira egyszerű. Játszani lehet a gondolattal, persze, még izgalmas is, de ha muszáj csinálni, az már kemény.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.05.18. 15:15:31

@tiboru:
Kezdő örömlányként nyilván
nem lehetek profi...

vén betyár 2010.05.18. 15:18:59

@Gloria Mundi: Szerintem is, de úgy gondolta, hogy így mégiscsak többet megtudna őrizni az "önállóságából, függetlenségéből", mintha alulfizetett gyári rabszolga lenne.Meg nem is leplezetten, de kissé hajlamos is volt a könnyelmű életre, kalandokra...

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.05.18. 15:22:56

@vén betyár: Ha azt mondod, hogy a hivatali fönökével is le szokott volt feküdni szerelem nélkül (azaz feltehetöleg elöléptetés, jobb fizetés, effélék reményében), akkor tulajdonképpen már benne is volt a szakmában, csak nagyon korlátozott ügyfélkörrel.

vén betyár 2010.05.18. 15:31:53

@Groix: Pedig azt még nem is említettem, hogy bevallottan nem érzelmi jellegű volt a kapcsolatunk /részéről/.Félt az ilyen jellegű bonyodalmaktól, nagyon jól kereső, magas beosztású férfiszépség volt a férje, nem utolsósorban a két gyermek apja.Bonyodalommentes szexuális kapcsolatot kívánt minél tovább fönntartani.Inkább engem viselt meg ez a leosztott, kiosztott, némiképp gondtalan és kellemes, mégis lealázó szerep.

vén betyár 2010.05.18. 16:34:46

@tiboru: Biztos vagyok benne, hogy a cinkotai hordós nem írna, nem tudna így írni az elcsábított, megölt nőkről.Dosztojevszkij meg ölni nem tudott volna.Ritka, amikor egybeesik a művészi elhivatottság és a gyakorlati megvalósítás képessége.Vallom, hogy Zolának nem kellett ahhoz kurválkodni, hogy meg tudja írni híres és jó könyvét.Ez a blog egy ügyes, nívós szellemi kisérlet, gondolati játék, messze áll a valóságtól.Nem tapasztalta meg a kiszolgáltatottságot, megalázottságot, amelyet tagad, mellyel nem néz szembe maga az áldozat, a lány.Ellenben amit keres, azt nem úgy költi el, mint egy gondos háziasszony, nem beosztja, nem a családra költi, nem a jövőjére gondolva teszi félre, bárhogyan is azt tervezte talán induláskor.Elszórja, elszórakozza, "ennyi jár neki", ezért megdolgozott, megszenvedett.Folytathatnám...Ha vakaki, te tudod, ismered ennek a létnek az árnyoldalait, szinte csa az van.Kamu a blog, de játéknak érdekes, csak hosszú távon nem müködik.Átlátszó, erőltetett.Az örömlány aki örömöt kiván adni a hozzáfordulóknak, fel akarja emelni őket, meg szeretné érteni a pácienseit, érzelmet szeretne vinni a dologba...Életidegen.Rózsa Sándor meg Robin Hood odaadta a szegényeknek...Lehet egy örömlány művelt, lehet jó kifejezőkészsége, írói erényei, csak jótékony nem lehet, adakozó nem lehet, érzelgős nem lehet.
A tévedés jogát fenntartva, lehetőségét kizárva.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.05.18. 16:59:12

@vén betyár: Nem szoktál ilyen keményen írni :)
Nem tudom, lehet-e egy örömlány adakozó, szeretheti-e azt csinálni, amit csinál. Nem zárom ki, ha 1) ő válogatja meg a klienseit, 2) szexőrült, 3) abszolút nincs rászorulva.
Az érzelgősség érdekes kérdés. Sztem elvileg belefér, csak nem a kliensekkel kapcsolatban. Abszolút el tom képzelni, h egy prostituált szeresse mondjuk a rózsaszín irodalmat.
A szexuális fantáziáján azonban van mit fejleszteni :)

vén betyár 2010.05.18. 17:08:54

@Gloria Mundi: Ha '1, ő válogatja meg a klienseit, 2, szexőrült,
3, abszolut nincs rászorulva - ez mind elképzelhető, nem kizárt.Csak akkor nem profi örömlány, nem szexmunkás.
Nem prostituált, nem "hivatásos", hanem "csak" műkedvelő amatőr, aki eljátszik a gondolattal.
Kemény kenyér az és kemény lányoknak való, vagy nekik sem.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.05.18. 17:15:15

@vén betyár: Köszönöm, már látom is, mi értelme volt blogírásba kezdeni:
"Lehet egy örömlány művelt, lehet jó kifejezőkészsége, írói erényei, csak jótékony nem lehet, adakozó nem lehet, érzelgős nem lehet."
Az első három tulajdonsággal nem rendelkezem, az utolsó hárommal viszont igen. Karrier vége.
Marad a kényszerhelyzet.

vén betyár 2010.05.18. 17:22:09

@örömlány oromlany.blog.hu: Köszöntelek!Végigolvastam a posztjaidat.Érdekesek, szellemesek, olvasmányosak, gratulálok.
De a hivatásos prosti-pályán nem sok jövőt jósolok Neked.Semmit.Kényszerhelyzetben sem.Csak aki gátlástalanul tud, gondolkodás és érzelmek nélkül tud úgy élni, mint egy prosti, csak az marad meg a pályán.Mit mondjak, majd meglátod?Én szóltam!:P

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.05.18. 17:29:29

@vén betyár: Sztem gondolkodás és érzelmek nélkül nem lehet élni. Amit lehet, h az ember átkapcsolja magát más üzemmódra. Amikor szolgáltat, akkor szolgáltat. Amikor nem, akkor normálisan működik. Érdekes lenne lélektanilag. Azért azt nem hiszem, h egy prostituált nem lehet melegszívű ember. De nem a kliensei felé lesz az, vagy ha mégis, akkor hibát követ el.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.05.18. 17:41:58

@vén betyár: Hiszek Neked. És felteszem a kezem, hogy ide lőjetek...
Ne mondd azt, hogy menjek takarítani, polcot rakodni... stb., nem vettek fel, túlképzett vagyok... eltitkoltam, de észrevették...

vén betyár 2010.05.18. 17:50:45

@örömlány oromlany.blog.hu: Kellő elszántság, kellő gátlástalanság nélkül nem lehet.Ahhoz meg embert próbáló idők, körülmények kellenek, hogy egyáltalán kialakuljon,De onnan már nincs visszaút, csak lefele, csak beljebb.Először "Csak" pénzért, később már "csak" a pénzért, később jön a markecolás, a leitatásos kifosztás szex nélkül, stb. nincs megállás.Elpárolog minden jóérzés, nemes gondolat - csak az egyre növekvő, mélyülő, fokozódó gátlástalanság maradNe menj takarítani, polcot rakodni.Túlképzett vagy, túl intelligens, túlzottan érző, meleg emberi lélek - nem neked való!Észrevennék, kihasználnák - és még sokkal rosszabb is történhet - végül szép lassan megváltoznál és "méltó" lennél választott "hivatásodhoz", kenyérkeresetedhez.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.05.18. 18:25:51

@vén betyár: Félreértettél, nem kell túlképzett munkaerő, nem vettek fel emiatt és nem letagadható, eltitkolható... nem én nem vállaltam, vállalnám...

vén betyár 2010.05.19. 03:08:15

@örömlány oromlany.blog.hu: Senki nem úgy lesz hivatásos, hogy elhatározza.Senki nem attól a pillanattól hivatásos, hogy pénzt kapott érte.
"Tüzoltó leszek, katona, vadakat terelő juhász."Légtornász, késdobáló és gitárművész.Gyermeteg elképzelések.
A hivatásos prosti: létforma.Életmód.
Kialakul, megvan a maga folyamata.Nem szándék, elhatározás kérdése.Körülményeké.Nem a személyiség rejtett, veleszületett vonásai által és nem saját jól megfontolt elhatározásából lesz senki sem hivatásos.

Nem akarok én senkit sem lebeszélni, mindenki úgy rontja el az életét, ahogyan akarja.Erkölcsi prédikációt meg végképp nem akarok tartani.Nem tartozom azok közé, akiknek koruk előrehaladtával lankadó férfiasságukkal egyenes arányban növekszik erkölcsösségük.
Próbáld csak meg!Nem Te leszel az első prosti, akit kirabolnak, megvernek, elszedik a pénzét, és az sem, aki perverz disznók áldozatává válik.Szabad a pálya.Tessék.
Persze az is lehet, hogy ez az egész kérdésfelvetés csak egy unatkozó, sexuálisan túlfűtött, az állandó kielégületlenségtől gyötört kékharisnya szenvelgése.Bocs, akkor egy szót sem szóltam!

Groix-tól meg elnézést kérek!

Groix · http://dysthymia.blog.hu 2010.05.19. 09:00:43

@vén betyár: Nincs miért elnézést kérned. Rólam is Letícia blogjában értekeztünk, miért ne beszélnénk az én blogomon Örömlányról. Inkább megtisztelö. :-)
Jó ez a tüzoltós vonal: Én is oltottam már el tüzet, mert rá voltam szorulva (egész konkrétan: égett a konyha, és egyedül voltam otthon a gyerekekkel...), de ettöl még nem vagyok hivatásos tüzoltó.
Valószínüleg Örömlánynak is adódott/adódik pár alkalom, hogy pénzért szeretkezzen egyszer-kétszer, mert rá van szorulva (állítólag jóval több növel forult elö ilyesmi valamikor az élete során, mint hinnénk), de ahhoz, hogy hivatásosnak tekinthesse magát, valóban fel kellene vállania az életmódot is.
A kirablás, megverés stb. valószínüleg nagyjából kivédhetö - viszont ez olyan óvintézkedéseket feltételez, amelyekkel gyakorlatilag minden vendégét potenciális bünözönek kell tekintenie. Szerintem viszont Örömlánynak már maga ez a szemlélet is idegen.
De ha találna 4-5 pénzes, gyakran visszatérö vendéget (vezetö beosztásban lévö nös férfiak elönyben), talán lehet mégis valamelyes jövöje amatörként.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.05.19. 09:38:44

@vén betyár: Jaj, mi bajod a kékharisnyákkal, te! :P
Érdekes, ha egy nő szexuálisan túlfűtött, (mi az, h túlfűtött, tessék mondani?), akkor azt illik lesajnálni, ha egy pasi, akkor meg dicsőíteni, h jaj, de nagy kan.
És, ha vki nem tud kielégülni, az elég szar dolog, és nem szabadna rajta csúfolódni. Mint ahogy egy pasi impotenciáján se. Bár a 2 dolog nem ekvivalens.

vén betyár 2010.05.19. 10:30:09

@Groix: Igen, az utolsó bekezdés megvalósítható.
@Gloria Mundi: Sohasem szerettem a szexuálisan túlhajtott, csak szexközpontú egyedeket."Röptében a legyet is, meg "Mindegy, csak nadrágja legyen!"
A kielégületlenségen és az impotencián valóban nincs mit és nem is szabad gúnyolódni.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.05.19. 10:43:18

@vén betyár: Nem hiszem, h attól, h vki szexuálisan túlfűtött, már nem is válogat. A túlfűtöttség ugyanannyira nézőpont kérdése, mint hogy vki sportmániás-e pl. Ezek teljesen egyéni dolgok, és az emberek nem tehetnek arról, h teszemazt tökéletesen érdektelennek, vagy épp ellenkezőleg, túlfűtöttnek születtek-e.

vén betyár 2010.05.19. 13:04:34

@Gloria Mundi: Akkor nem ugyanarról, nem ugyanazokról beszélünk.Amit említesz, olyan állapotban én is leledztem, esetenként az átlagosnál nagyobb fogadókészséggel, nyitottsággal, várakozással, hiányérzettől eltelve.Van ilyen állapot, kiválthatja vki, vmi hiánya is, de jelenléte is.
Én azokra gondoltam, akik szinte CSAK és kizárólagosan, állandóan és folyamatosan ARRA gondolnak, AZÉRT élnek, élnek-halnak érte, személytől , időtől, helytől függetlenül, mindig másra vágynak, mindig többre vágynak, mint ami megadatott.Hűtlenek, csapodárok.Volt olyan ismerősöm, akinél a mai napig nem tudom igazán, hogy az alkoholt szerette-e jobban vagy a szexet?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.05.19. 16:07:29

@vén betyár: Az nem baj, ha az alkoholt szerette kevésbé :)
Sztem az, aki folyamatosan erre gondol, valszeg szenvedélybeteg, de ki tudja, nem erkölcsi szempontból közelíteném meg a dolgot, a pszichiáter úr erről biztos tájékozottabb.
Mindenesetre Örömlány nem néz ki annyira szexcentrikusnak, sőt, a fantázia-kezdeményei is visszafogottak, inkább rózsaszín regénybe illők, mint valóban erotikusak. Tehát ezt a részét kizárnám.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.05.19. 21:29:37

@Gloria Mundi: Nahát.:) Mert még nem engedtem el magam.:D A rét, a kandalló, meg a csillagos ég az nagyon reális.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.05.20. 13:04:47

@örömlány oromlany.blog.hu: Nem azt mondtam, h a helyszínek nem reálisak, csak klisé-ízűek. :) Engedd el magad. Ill. olvass, mondjuk, Kunderát.